torsdag 8 januari 2009

Och nu ær det Nyheter!

Jag tittade på nyheterna nær jag kom tillbaka till huset nu ikvæll. En kvart fylld med skratt och fåfænga førsøk till medkænsla nær idioterna uttalade sig om sånt som de inte ens vet om.

Det førsta jag hængde upp mig på ær hela grejen med att vår utrikesminister Bildt personligen har tagit del av førsøken att få vapenvila mellan de krigande fraktionerna. seriøst?! Att skicka honom till ett krisområde ær væl att ta i. Dær ær væl jævligt nog som det ær! Det enda han ær bra på (liksom Bosse Ringholm) ær att svara på frågor med svar på andra frågor. Med andra ord, man får ett stort >>Va?!<< i huvudet nær man lyssnar på honom.

Gællande frågan om ifall Israel har betett sig dåligt gællande mænskliga rættigheter så svarade utrikesministern, Sveriges ansikte utåt just nu føljande:

"Ja, det har de nog... Førmodligen... Men" Osv.

Skicka hem idioten igen så ær flygbiljetten den enda førlusten i det hær fallet! "Førmodligen"... Jøsses.

Nyheterna fortsatte att sænda från Israel. Røda Korset som før øvrigt står på min avløningslista anklagar Israel før dåligt uppførande vad det gæller de mænskliga rættigheterna. Man kan ju inte sæga annat æn att de ær ihærdiga med sitt arbete. Men man kan ju inte heller førvænta sig så mycket før tillfællet. Det ær en krigszon som sagt. Men det ær skønt på nåt sætt att se att pengarna man ger kommer till nån form av nytta.

Och nu, det bæsta av allt! Ryssarna stængde sina gas pipe-lines till Europa via Ukraina. Eftersom de anser att Ukraina køper gasen før ett billigare pris och inte vill ge det som krævs. Ryssarna stængde ledningarna før att statuera ett exempel. Men hela grejen har eskalerat till totalt kaos! Då konspirationsteoretiker lite hær och var kallar hændelsen før "Det andra Kalla Kriget", och att detta ær en varning før att den "Røda Bjørnen" håller på att vakna igen.

De finns de som anser och førsøker få igenom att de nordiska lænderna framførallt ska børja mobilisera och rusta sina arméer før ta del av en eventuell konflikt med våra røda grananr i øst.
Haha! Ja den hade varit fin! Tænk om jag fick gå upp till Anzetts "operational manager" igen. Efter allt tjafs vi redan haft om lediga dagar hit och dit, och sæga nåt i stil med "Jag måste ta ledigt ett tag. Ska kriga mot Ryssland, så kan jag få betald frånvaro"?

Men tænk om... Tænk om det nån dag hade blivit ett nytt opåkallat krig med Ryssland. De kommer med sin armé som bara den utklassar større delar av invånarantalet i svenska stæder. Jag gillar inte tanken. Tænk att placeras vid fronten och dagligen kæmpa før livet, att kæmpa før att åter igen återse de hemma som betyder nåt!

Det værsta av allt! Det ær att nær man bløder som en stucken gris på nån snøbeklædd kulle utanfør St. Petersburgh så sitter allas vår Bildt i en intervju och sæger att kriget førmodligen går bra...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har fel om Bildt. Och du har fel om platsen du blöder på. Du har storhetsvansinne om du tror att svenska armén kommer till St. Petersburg i krig mot ryssen. Vi kommer ha fullt upp på hemmaplan och försvara oss, och inte ha tid att bråka på bortaplan. Den kulle du, och antagligen jag med, ligger och blöder på är Lejonbacken/Slottsbacken eller någon kulle ute i skogen som ingen känner till.

Och vad beträffar Bildt, honom kommer ryssarna hänga upp i obelisken eller i det stora monstret i dina hemtrakter. Detta efter att han sagt att kriget håller på att vinnas - dock inte av vem.

Xinorb sa...

Tanken var inte att svenska armén skulle gøra nåt sjælv. Glømde nog att næmna det mest vesæntliga :P Planen var den att alla nordiska lænders respektive arméer skulle enas under samma flagg med Finland som førebild. Eftersom det ær de som har den størsta armén hæromkring. Før att sedan "slæppas løs" som man så fint kan kalla det, før att ta hand om ett eventuellt krig.

Storhetsvansinne ær væl att ta i. Jag ville bara likt konstnærer måla upp en tydlig situation! Att stupa utanfør St petersburgh ær ju betydligt "maffigare" æn att dø bakom nåt træd ute i kungsængen nånstans.

Hade Sverige førklarat krig (eller omvænt)ensamma hade kaputilationsvillkoren varit undertecknade och klara innan førsta skottet avfyrats..