söndag 22 juni 2008

Midsommar över... Igen.

Midsommar helgen är snart över, och "vardagen" vankas bakom nästa klockslag. Har helgen varit givande? Nej, inte då! Inga större eskapader har inträffat under de senaste tre dagarna. Precis som jag vill ha det med andra ord.

Jag tycker det är komiskt. Varför exakt är det ett sånt jäkla liv på folket när någon mindre betydelsefull högtid frodar sig? Jag säger inte att det är fel, verkligen inte. Det behövs lite variation på vardagen ibland med tro det eller ej.
Men ändå! Hamnade i en liten diskussion om detta häromdagen faktiskt. Just det faktum att det blir ett sånt liv på midsommar bland annat.

"Man firar inte för sakens skull, utan för festandets skull."

Visst! Det köper jag till hundra procent. Det här med högtider har aldrig varit något för svenskarna ändå. Det verkar som om högtiderna är till för att supas bort i det här landet. Svenskarna är bra på det också tydligen. jag menar, Absolut Vodka är en av våra största exportvaror, så det finns ju i landet om man säger så.

"Men, många festar ju varje helg ändå."

Det kan man inte förneka nej. Att festa på helger är ingen ovanlighet i dagsläget. Så... Att lägga extra krut på festandet vissa speciella dagar är svenskarnas sätt att säga: "vi håller stenhårt på traditioner och högtider" eller vadå?
Hehe, även om det bara är en personlig åsikt så är det en ganska deprimerande tanke.
Många idag vet nog inte ens varför man firar dessa dagar längre. Nu är det bara "lediga dagar med sprit" som gäller verkar det som.

Vad tror ni? Tror ni det tar lång tid innan ex. julafton och allt därtill ersätts med en hemmakväll med ett flak Mariestads?

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Man firar inte för sakens skull, utan för festandets skull."
Vem fan är det som säger så?Haha,nehedu det är exakt vad man gör.Firar för att det är en tradition och för att det är en midsommar som är helt underbar.Klart man festar och kanske tar en snaps hit eller dit.Midsommar är midsommar,inte en anledning för att festa..
/Madelenenilsson.blogg.se

Anonym sa...

Idag är det tyvärr så :P Inte många som vet längre varför man firar saker! .. Folk super skallen av sig på nationaldagen nu med eftersom den är en röd dag nu. Men det är nog inte många som kan säga på rak arm vad det är med nationaldagen!

För övrigt så är det till minne av regeringsformen 1809! :D Men jag fattar vad du menar! =)