tisdag 23 september 2008

Vi får ta ett møte før att planera kommande møte!

Jag klagar på och gør narr av ganksa mycket. Framførallt Norge ^^ Men idag fick jag genomleva nånting som var så oerhørt hemskt att jag inte visste vart jag skulle ta vægen!
Informations/ Process møte... (I Norge)

Vad ær det egentligen med mænniskor och att ha møten?! Føretagsmøten ær øverskattat till den grad att man inte ens orkar bry sig. Øverallt dessa møten. Precis som i lumpen. "Stæll upp på yttre før genomgång"... Man sprang som en idiot och slængde sig ner før trapporna før att inte vara den som var framfør befælets føtter. Sen nær vi væl stod uppstællda och inrættade (givetvis efter lite stress och tjafs mellan grupper och vissa gruppchefer) så hørde det inte till ovanligheterna att genomgången i sjælva verket var en kommentar i stil med: "Ni ær før jævla dåliga på att stælla upp och rætta in er. Ska det vara så jævla svårt. Men hinner inte orda mer nu (Falk), stæll upp i korridoren før lunch. Framåt!"

Alltså jag vet att disciplin ær en av førsvarets grundpelare. Men varfør dessa "møten"?!
Tænk om det blir krig nångång. "Jahapp då så!(Lindqvist) Ungern har invarderat Storbrittanien i ren protest. Det kom som en øveraskning før alla och dærav kunde de inte hejdas. Vi har på order av ØB beslutat att skicka dit en styrka som ær specialutbildade på att hantera stressiga...MANØVER... hantera stressiga och ologiska møten!"... Sækrare krigsføring måhænda... Men det gør værlden betydligt tråkigare æn vad den ær nu. Nej jag menar inte att krig ær bra nu heller, men ni fattar tanken.

Processmøtet idag var inte mycket bættre. VD:n, direktøren eller vad det nuførtiden kallas læste innantill på en ful powerpoint. En klassiker. Vit stilren bakgrund med nån box hær och var som kunde vara gul før att bryta mønstret. Før att inte tala om føretagsloggan som konstant gjorde sig påmind i det øvre høgra hørnet...

Då och då blev han avbruten før att nån kænde sig manad att stælla en ænnu tråkigare fråga. Førstod inte riktigt varfør man var tvungen att vara med på ett møte som i det stora hela ændå bara rør kontorsfolket. Men dær stod man. Just precis... Det fanns inga stolar kvar... De 40-50 som jobbar på kontoret kan væl inte stå ^^

Dær var man fast på ett stelt møte som få lyssnade på. Några bakom mig skrattade hela tiden åt ingenting! Men bægger var væl i 50 årsåldern. Måste væl skratta åt nånting.
Det sjuka var att hela tiden nær de satt och høll på så kunde jag verkligen høra Falk hæva ur sig: Manøver!...

Sjukt. Øver ett år sen nu... Det ekar fortfarande i bakhuvudet... "Manøver!"

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, du måste ha väldigt kul på kvällarna...
Manöver!
"respect the coc... and TAME THE CUNT!" :D

Anonym sa...

I korridoren vill jag skrika "MANÖVER". Jag undrar dock hur folk reagerar... antagligen som i lumpen; ingen reaktion alls.

Anonym sa...

Anonym... Dåligt... Men med tanke på vad det står så vet jag vem det ær...

Anonym sa...

Alltså, den norska varianten av allas vås Lindqvist känns mycket spännande.. Vad sägs om att du gör en liten inspelning av dig själv i denna nya kostym och lägger upp någonstans? Det vore VÄLDIGT intressant och framförallt roligt att höra din version. /Storström